IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
A jövő bankja már itt van

A jövő bankja már itt van

Forrás: Microsoft - 2018. 11. 29. 21:26 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Nem is tévedhetnek nagyobbat, aki azt hiszi, hogy a mesterséges intelligenciával felturbózott szolgáltatások még a jövő távoli ködébe vesznek – a ma rendelkezésre álló technológiákkal is meg lehet valósítani például a jövő bankolását.

Ennek adta ékes tanúbizonyságát a nemrégiben lezajlott Microsoft Future Decoded rendezvényen a pénzügyi szoftvereket fejlesztő (és számtalan nagybankot ügyfelei között tudó) VeriPark. A cég nem a technológiákról beszélt hosszasan – saját termékei és megoldásai mögött a Microsoft mesterséges intelligenciával felturbózott megoldásai működnek -, hanem megmutatta, mit lehet azokból kihozni a mind teljesebb és zökkenőmentesebb ügyfélélmény érdekében – márpedig abban minden szakértő egyetért, hogy a jövőben (a mában) az ügyfélélmény fontosabb tényező lesz egy-egy szolgáltatás vagy szolgáltató kiválasztásában, mint az ár.
A jövő bankja már itt van
A VeriPark képzeletbeli – de nagyon is valóságossá tehető – története onnan indul, hogy a bank a gépi tanulás és az AI segítésével elemzi hősünk adatait, aki náluk vezeti a számláját. Nemrégiben közös számlát hozott létre valakivel, és ebből (plusz a többi információból) a bank úgy ítéli meg, hogy érdekelheti egy jelzálog-hitel ajánlat – valószínűleg össze akar költözni valakivel, ahhoz pedig lakás kell. Küld is hősünk mobiljára egy ajánlatot a jelzálogról. Hősünk viszont éppen focimeccsen van, nem tud senkit felhívni, viszont az ajánlat nagyon is érdekli. Nincs veszve semmi, szépen elbeszélget a chatbottal, és egy számára megfelelő időpontot lefixál személyes találkozóra a hozzá legközelebb eső fiókba.

Hirdetés

Amikor hősünk belép a bankfiókba, az intelligens kamerarendszer az arcképe alapján azonosítani tudja, és el is tudja irányítani a megfelelő irodába/pulthoz. Az ügyintéző közben az összekapcsolt rendszereknek köszönhetően minden fontos információt megkapott az ügyfélről, még mielőtt személyes találkoztak volna. Az információk között természetesen megtalálhatóak a bank által tárolt adatok és az azokból levont következtetések, de az ügyfél közösségi médiás felületein nyilvánosan hozzáférhető információk is, így az ügyintéző felkészülten kezdheti meg a beszélgetést, hogy valóban személyre szabott, a pillanatnyi élethelyzethez igazodó ajánlatokat tehessen hősünknek.

Őt kellőképpen le is nyűgözi a villámgyors kiszolgálás és a kedvező ajánlat, így a jelzálog-hitel szerződés meg is köttetik. Közben viszont az ügyintéző azt is látja a rendszerben, hogy hősünk az utóbbi időben kevesebbet használta hitelkártyáját, ez pedig a lemorzsolódás egyik előjele. A jó hangulatot kihasználva, tesz egy módosított, kedvezőbb hitelkártya-szerződésre is ajánlatot tesz, amely szintén kedvező fogadtatásra talál.

Mindehhez nem kell boszorkányság, mondta el érdeklődésünkre Onur Çınga, a VeriPark regionális értékesítési menedzsere. A háttérben a Microsoft különféle rendszerei és szolgáltatásai állnak – Dynamics 365, Office 365, Azure, Cognitive Services –, amelyek mind integráltan, együtt teszik a dolgukat. Ezekre épülnek rá a VeriPark különféle ügyfélkiszolgáló megoldásai, amelyeket átsző a mesterséges intelligencia, hogy a kellő helyen és időben rendelkezésre állva lehetővé tegyék az ügyfelek jobb megértését és kiszolgálását. Mindezt pedig a VeriPark online szolgáltatásként, illetve hibrid felhőben is tudja kínálni, így a szabályozói környezet sem lehet akadály.

Okoscímkék:

microsoft

mi

ai

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

2019. 11. 06. 17:43

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

2019. 09. 18. 21:12

HirdetésIdézet

"A számítógép egy adottság, ugyanúgy a környezetünkben van, mint ahogy egy falusi gyereknek a csirkék."

Lovász László

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.