IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
A kínai Xi'an UniIC Semiconductors DDR4 chipeket és modulokat kezd árulni

A kínai Xi'an UniIC Semiconductors DDR4 chipeket és modulokat kezd árulni

Sári Richárd - 2018. 02. 26. 16:10 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

A Xi'an UniIC Semiconductors, egy kínai székhelyű memória gyártó cég elkezdett DDR4 DRAM chipeket és modulokat árulni, amik házon belül lettek fejlesztve és készítve.

Azonban nem tudjuk, hogy milyen gyártási technológiát alkalmaznak a chipek gyártására.
A Xi'an IniIC DDR4 felhozatala magában foglalja a 4 és 8 gigabájtos SO-DIMM, a 4 és 8 gigabájtos UDIMM és a 4 gigabájtos ECC UDIMM modulokat. Mindegyik adatátviteli sebessége 2133 MT/s-re lett belőve CL15 15-15 időzítéssel 1,2 volton (a Xi'an UniIC DDR4 termék dekódolója szerint). Az összes DIMM alapjául a cég saját 4 gigabájtos DDR4 chipjei szolgálnak. A modulok és a chipek nem ígérnek áttörő teljesítményt, valószínűleg az olcsóbb PC-ket célozzák meg, amiknek nagy része Kínában lesz eladva.

Hirdetés

A Xi'an UniIC DDR4 termékei alig hatnak a lelkes olvasókra, akik közelről követik a DRAM újításokat (és tudják, hogy a vezető cégek már DDR4-3600 chipeket gyártanak), de a tény, hogy a kínai cég kifejlesztette és legyártotta ezeket a chipeket önmagában is fontos. A cégnek valójában van múltja a DRAM gyártásban, így az új memória nem teljesen a semmiből lett kifejlesztve.

Xi'an UniIC 2003-ban lett megalapítva Infineon Xi'an Memory Division néven, majd később 2006-ban átnevezték Qimonda Xi'an-ra, miután az Infineon szakított a DRAM üzlettel. 2003-tól 2009-ig a cég gyártott DDR, DDR2, DDR3 és egyéb memória típusokat az anyavállalatnak (a Xi'an UniIC még mindig árulja ezeket). Miután a Qimonda becsődölt 2009-ben, az Inspur Group megszerezte a Xi'an leányvállalat fennmaradt tőkéjét és elkezdte gyártani a saját DRAM-ját 2010 végén (az eredetileg a Qimonda által kifejlesztett gyártási technológiákat felhasználva). 2013-ban a cég megépítette a Xi'an Memory Engineering Technology Research Centert a Xi'an Science & Technology Agency segítségével. Ez a kutatási és fejlesztési központ látszólag DDR4 memóriákon és egy új gyártási technológián dolgozott a chipek elkészítéséhez. Valamikor 2015-ben a céget felvásárolta az Unigroup Guoxin (ami a Tsinghua Holdings része) és átnevezte Xi'an UniIC Semiconductorra. A multimilliárdos, kormány által irányított konglomeráció pénzügyi és politikai támogatásával a Xi'an UniIC befejezte a 4 gigabájtos DDR4 chipek fejlesztését és a gyártási folyamatot azok elkészítéséhez.

A Xi'an UniIC állítólag nemrég elkezdte árulni a DDR4 memória moduljait. A cég 8 gigabájtos UDIMM modulja a CPU-Z adatbázisához 2016 szeptemberében lett hozzáadva, így már egy ideje elérhető lehet a kínai vásárlók számára. Azonban tisztázatlan marad, hogy a Xi'an UniIC a DDR4 chipeket az Infineon/Qimonda gyártási technológiájával készíti vagy tervezi-e egyáltalán árulni moduljait Kínán kívül.

Okoscímkék:

ddr4

hardware

ram

pc

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Az MSI beállította az új DDR-4 sebességrekordot

Az MSI beállította az új DDR-4 sebességrekordot

Folyadékhűtéssel felvértezett MSI alaplap, i9-es processzor és Kingston DDR4-es RAM a recept.

2019. 01. 20. 12:44

5531MHz-en fut a víz/léghűtéses ADATA XPG Spectrix D80 DDR4 RGB RAM

5531MHz-en fut a víz/léghűtéses ADATA XPG Spectrix D80 DDR4 RGB RAM

A teljesen új koncepciójú víz/léghűtésű ADATA DDR-es RAM-ot a gyártó laborkörülmények között 5531MHz-re tudta felhúzni. Hogy miért? Mert megtehetik...

2018. 06. 03. 11:15

Ipari DDR4 tesztelő az INNOVENTIONS-től

Ipari DDR4 tesztelő az INNOVENTIONS-től

Ilyen ritkán jön szembe az utcán. Ipari DDR4 tesztelőt mutatott be az INNOVENTIONS, Inc. Nem éppen a megfizethető kategória.

2018. 05. 31. 18:34

Intel processzorszámozások. Mi következik?

Intel processzorszámozások. Mi következik?

Elértük a Core i9 9900K számozást. Vajon mi következik? Hogyan tovább? Küszöbön a váltás?

2019. 05. 05. 08:57

HirdetésIdézet

"A számítógép az ember logikai továbbfejlesztése: intelligencia erkölcs nélkül."

John Osborne

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.