IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
A Windows 10 1809 (októberi frissítés) megérkezett

A Windows 10 1809 (októberi frissítés) megérkezett

Bence Balázs - 2018. 10. 03. 22:11 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Október 3-án letölthetővé vált a soron következő Windows 10 nagyfrissítés a Microsoft-tól. Hogy milyen újdonságokra számíthatunk? Kiderül a cikkből.

A mai napon a Microsoft elkezdte szétküldeni a várt októberi Windows 10 nagyfrissítést. A Gépház Frissítés és Biztonság menüjében mi is meggyorsíthatjuk a frissítés beszerzésének a folyamatát egy manuális frissítés keresésével. Az idei második nagyobb frissítőcsomag kisebb jelentőségűnek tűnik, mint korábbi megfelelői, de azért akad így is bőven újdonság a tarsolyban.

Your Phone

Erről itt még korai fázisában számoltunk be. Használatával könnyű adatcserét (például fényképek átküldését) tudunk véghezvinni Android-ot futtató telefonunk és a Windows-unk között, de sms üzeneteket is könnyedén tudunk az applikációval a telefonunkon keresztül küldeni.

Hirdetés

Sötét mód

Megérkezett a várva-várt sötét mód. A Sötét színmódra való átváltással különlegessé teheti alkalmazásait. Válassza a Start / Gépház / Személyre szabás / Színek elemet, és az Alapértelmezett alkalmazás-üzemmód kiválasztása csoportban válassza Sötét beállítást.

Beillesztés a felhőbeli vágólapról

Másoljon képeket és szöveget az egyik számítógépről egy másikra a felhőbeli vágólapon keresztül. Válassza a Start / Gépház / Rendszer / Vágólap elemet, majd kapcsolja be a Vágólap előzményei és a Szinkronizálás az eszközök között beállítást.

A képernyőn lévő elemek metszetének elkészítése

Használja a Windows billentyű + Shift + S billentyűkombinációt a képmetsző sávjának megnyitásához, majd az egérmutató húzásával jelölje ki a képernyő rögzíteni kívánt területét. A kimetszett területet a vágólapra menti a rendszer.
Képernyőelemek felnagyítása
Csak a képernyőn lévő szöveg nagyításához válassza a Start / Gépház / Könnyű kezelés / Megjelenítés elemet, és húzza a csúszkát a Szöveg nagyítása területen. Minden elem nagyításához válasszon beállítást a lenyíló menün a Minden elem nagyítása területen.

Vigye át a Microsoft-élményt telefonjára!

Nyissa meg a Google Play Áruház alkalmazást Android rendszerű telefonján, írja be a Microsoft Launcher kifejezést a keresőmezőbe, majd telepítse az alkalmazást. A telepítést követően naponta frissülő, gyönyörű Bing-háttérképeket szerezhet, szinkronizálhatja Office-dokumentumait és -naptárát, illetve egyéb műveleteket is végezhet.

Okoscímkék:

microsoft

windows

update

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

2019. 11. 06. 17:43

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

2019. 09. 18. 21:12

HirdetésIdézet

"Ha menni akarsz valahova, a "goto" a legjobb módja annak, hogy odaérj."

Kenneth Lane Thompson

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.