IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Az Eddie kiterjeszti az oktatás valóságát

Az Eddie kiterjeszti az oktatás valóságát

Forrás: Microsoft - 2018. 06. 20. 09:10 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Hat héttel a Microsoft Imagine Cup döntője előtt Muhi Kristóffal, az Innobie alapítójával és vezető fejlesztőjével beszélgettünk.

Mitől lehet nyerő egy ötlet egy társadalmi problémákat megcélzó innovációs versenyen? Milyen esélyekkel indul egy fiatalokból álló technológiai startup ma Magyarországon? Hogyan válhat Eddie a digitális hittérítés eszközévé a közoktatásban?

Az Innobie-ból többen is foglalkoznak általános iskolásokkal, így maguk is tapasztalják, hogy csak kreatív módszerekkel lehet a kevésbé izgalmas, de a tananyag részét képző témákat érdekessé tenni, lekötni velük a gyerekek figyelmét. „Minden egyes alkalommal, amikor ez összejön, az óriási erőt és löketet ad nekünk is” – vallja a csapat, amelyet az órákon kapott lendület egészen az Eddie megalkotásáig sodort.

Hirdetés

Az alkalmazás felismeri a könyvben található képeket, és azokra interaktív 3D-s modelleket épít és jelenít meg. Nekünk még a terem végében lévő táblára felskiccelt krétarajz, a most iskolapadba kerülő generációnak már a kezükben lévő okoseszköz által megjelenített kiterjesztett valóság jelentheti azt a vizualizációt, amely alapján könnyebben sajátíthatják el a tananyagot.Valakinek fel kell vállalni a digitális hittérítést a közoktatásban

„Ha az oktatás lehetőségként tudja kezelni a modern technológiát, akkor a gyerekeink nagyon szerencsések lesznek” – véli Kristóf, ám odáig még hosszú és rögös út vezet. A diákokat biztosan nem kell arról győzködni, hogy miért érdemes összebarátkozniuk Eddie-vel, minden más szereplőt azonban igen. A legtöbb iskolában egyelőre tilos vagy erősen korlátozott a telefonhasználat. Az Innobie ezért egyfajta roadshow-t tervez, amelynek keretében személyesen is beszélgetnének a témáról az iskolaigazgatókkal, a tanárokkal és a szülőkkel, bemutató órákat tartanának és felmérnék az igényeket. A könyvekben nincs szükség speciális jelölőkre, nem kell azokat újranyomtatni, ez pedig még vonzóbbá teheti Eddie-t a kiadók számára is. Az egyik legnagyobb tankönyvkiadó érdeklődését már fel is keltette az applikáció – Finnországban.

A verseny a saját valóságukat is kiterjesztette

A sikerek okát boncolgatva Kristóf nem sokat gondolkodik: „kell egy nagyon jó csapat”. Neki Simon Sinek TED előadásai jelentettek támpontot abban, hogyan szervezze maga köré ezt a nagyon jó brigádot. „Minél különbözőbb területekről érkeznek az emberek, annál kreatívabb és innovatívabb végtermék születhet a közös munkából” – Kristóf szerint ezért sem építhet egy technológiai startup kizárólag programozókra és mérnökökre.

Hirdetés

Mikor elindultak a versenyen, még azt sem tudták, hogyan fogják előadni az ötletüket egy tízperces, ütős pitchben, ráadásul angolul. Kristóf szerint már ezért megérte belevágni, a Microsoft szakemberei hétről hétre készítették fel őket a feladatra, és folyamatos visszajelzésekkel mutattak irányt nekik. „Nagyon hiszünk az Eddie-ben, mégis sokként ért minket már a döntőbe jutás is” – mondja, azonnal hozzátéve, hogy a sokkból felocsúdni és esélyeket latolgatni pedig nincs idejük: fel kell készíteni a platformot Amerika, de legalábbis a seattle-i zsűri meghódítására. A csapat ezért jelenleg aktív kettős életet él; a nap egyik felében diák valamelyik egyetemen, a másikban pedig egy díjnyertes applikáción és az oktatás evangelizációján dolgozó startupper. Az Innobie kiterjesztett valóságának következő dimenzióját pedig a Microsoft Imagine Cup júliusi döntője hozhatja el…

Okoscímkék:

microsoft

startup

oktatás

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

2019. 11. 06. 17:43

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

2019. 09. 18. 21:12

HirdetésIdézet

"Annak az esélye, hogy a világunk nem csupán egy számítógépes szimuláció, mindössze egy a milliárdhoz."

Elon Musk

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.