IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
FarmBeats – a bolygónk jövőjéért

FarmBeats – a bolygónk jövőjéért

Forrás: Microsoft - 2019. 03. 29. 19:40 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

A FarmBeats projekt keretében a gazdálkodók hozzáférhetnek a Microsoft felhőjéhez és AI technológiáihoz, így adatvezérelt döntéseket hozhatnak, ami elősegíti a terméshozam fokozását, a költségek csökkentését, valamint a mezőgazdasági termelés környezetre gyakorolt hatásának enyhítését.

A kihívás

Számos tanulmány rámutatott, hogy a világ élelmiszertermelését 2050-re jelentősen növelni kell. A megművelhető földterület nagysága azonban véges, és a vízszintek is világszerte csökkennek.

Célunk az adatvezérelt mezőgazdaság feltételeinek megteremtése. Úgy gondoljuk, hogy ha az adatokat ötvözzük a gazdálkodók tudásával és saját földjükkel kapcsolatos megérzéseivel, ezzel fokozhatjuk a gazdaságok termelékenységét, és segíthetünk a költségek csökkentésében. A földterületről származó adatok gyűjtése azonban számos nehézségbe ütközik, mert a mezőn gyakran nincs áramellátás, a gazdaságokban pedig nem mindenhol érhető el az internet.

Hirdetés

A FarmBeats projektben számos különleges megoldást dolgozunk ki ezen problémák megoldására kedvező árú érzékelők és drónok, valamint gépi tanulási algoritmusok segítségével.

A megoldás

A FarmBeats a TV White Space (TVWS) technológiával működő rádiókat alkalmaz az érzékelők vezeték nélküli csatlakoztatásához és az adatok rögzítéséhez, majd az adatokat gépi tanulási algoritmusokkal integrálja a légifelvételekkel, időjárási adatokkal, a termésre vonatkozó előrejelzésekkel és a bevált gyakorlatokkal, hogy hasznos információkat nyújtson a gazdálkodóknak – mindezt a korábbi megoldások költségeinek töredékéért.

Partnereink – India kormánya, a Gates Alapítvány, valamint vezető mezőgazdasági vállalatok, köztük a BASF, a Bayer, a Land O’Lakes és a Mahindra – fontos szerepet töltenek be törekvéseinkben, és támogatják a fenntarthatóság iránti elhivatottságunkat.

A mezőgazdaság digitalizációja – a kisebb és a nagyobb lépések egyaránt – elengedhetetlen ahhoz, hogy a 21. század élelmiszerellátási problémái megoldódjanak.
FarmBeats – a bolygónk jövőjéért
A projekt bemutatása

Dancing Crow Farm
Carnation, WA

A Dancing Crow Farm a legújabb érzékelőket és drónokat, valamint a FarmBeats program gépi tanulási algoritmusait alkalmazza a hatékonyabb működés érdekében, és a többi gazdálkodót is arra tanítja, hogyan gazdálkodhatnak észszerűbben az erőforrásokkal a technológia segítségével.

A programnak köszönhetően csökkentették a vízfelhasználást és fokozták a terméshozamot, így egy egyre fenntarthatóbb gazdálkodási programot valósíthattak meg, amelyet partnereik és a diákok is lemásolhatnak az egész országban.

További információ a FarmBeats programról: microsoft.com/aiforearth

Okoscímkék:

microsoft

ai

mi

technológia

azure

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

2019. 11. 06. 17:43

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

2019. 09. 18. 21:12

HirdetésIdézet

"A számítógépes biztonság csak illúzió. Ha valamit tényleg titokban akarsz tartani, akkor tartsd észben, és ne vidd fel a számítógépedre."

Chris Hemsworth

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.