IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Forrás: Microsoft - 2019. 09. 18. 21:12 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

Ezeket a megoldásokat keresi a C3 Alapítvány Szabadfogású Számítógép Versenye, amelynek a digitális képességfejlesztés elkötelezettjeként idén is fő támogatója a Microsoft Magyarország.

Idén is keresi a legkreatívabb fiatal, digitális alkotókat a C3 Alapítvány a Szabadfogású Számítógép Versenyen. A kreativitás a digitális világban is számtalan módon megvalósulhat, sőt, könnyen el is juthat a célközönséghez. A C3 Alapítvány versenyének célja, hogy teret adjon a digitális alkotás szabadságának, ezért műfajtól függetlenül keresi az év legkreatívabb digitális alkotásait vagy projektjeit. A versenyre október 13.-án éjfélig lehet nevezni a verseny honlapján vagy akár postai úton. A nevezés ingyenes, a felső korhatár 19 év.

Hirdetés


Legyen szó számítógéppel vagy mobiltelefonnal készült művészeti alkotásról, menő robotról, amelyek hozzájárulnak egy jobb világhoz, vagy valamilyen mindennapi probléma digitális megoldásáról – a Szabadfogású Számítógép Versenyre bármilyen kreatív dologgal lehet nevezni. Lehet akár animáció, rajz, zene, játék, honlap, portál, kiegészítő alkalmazás, mobil applikáció, kutatás, robot, saját készítésű szoftver, hardver vagy bármilyen egyéb informatikai megoldás. A legfontosabb az eredeti ötlet és a kreativitás!

Egy versenyző több pályaművel is nevezhet Magyarországról és a határon túlról is. Az alkotásokat egy zsűri bírálja el. A verseny legjobbjai értékes ösztöndíjakat és ajándékutalványokat nyerhetnek. A legkreatívabb fiatalok lehetőséget kapnak arra, hogy ellátogathassanak a svájci, németországi és ausztriai partnerversenyekre is, ahol nemzetközi közönség előtt mutathatják be alkotásaikat. A pályamunkákat nagyszabású, interaktív kiállítás keretein belül mutatják be a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában, ahol digitális workshopok is várják az érdeklődőket.

A Microsoft, a digitális képességek elkötelezettjeként idén is támogatja a Szabadfogású Számítógép Versenyt. A Microsoft Magyarország számos más tevékenységével támogatja a fiatalok digitális kreativitásának kibontakozását, akárcsak azt, hogy a technológiát jó ügyek szolgálatába állítsák a fiatalok. Így például évente megrendezi az egyetemistáknak szóló Imagine Cup fejlesztői programot, a lányok digitális érdeklődését elősegítő DigiGirlz napot és több programmal is támogatja a digitális oktatás fellendítését az iskolákban.

Okoscímkék:

microsoft

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

2019. 11. 06. 17:43

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Microsoft a Scoolerfest-en

Microsoft a Scoolerfest-en

Szeptember 8-án került megrendezésre az első digitális gyermekfesztivál a Logiscool élmény alapú programozó iskola szervezésében, a Microsoft Magyarország aktív szakmai részvételével.

2019. 09. 15. 20:54

HirdetésIdézet

"A számítógépes biztonság csak illúzió. Ha valamit tényleg titokban akarsz tartani, akkor tartsd észben, és ne vidd fel a számítógépedre."

Chris Hemsworth

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.