IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Játszva programozás gyereknyelven – országszerte indulnak a kurzusok!

Játszva programozás gyereknyelven – országszerte indulnak a kurzusok!

Forrás: Microsoft - 2018. 09. 27. 16:14 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Már lehet jelentkezni a Microsoft támogatásával induló őszi programozó kurzusokra, amelyeket általános és középiskolás gyerekeknek hirdet meg a cég partnereivel.

A Microsoft nem csupán a programfejlesztésben jár élen, hanem a tehetséggondozásban és a jövő generációjának internettudatos nevelésében is. Civil szervezeteket támogat, hogy azok a lehető legtöbb gyermeket tanítsák meg a tudatos internethasználatra, valamint együttműködik Logiscool-lal. A neves magyarországi programozó iskola idén ősszel is várja a diákokat kurzusaira.

A Microsoft Digital Skills For Youth pályázatának idei nyertese, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a gyermekek digitális készségeinek fejlesztésére kapott támogatást, amelyből többek között a mostani, ingyenes kurzusok is elindulhatnak. A megvalósításában a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal együttműködik a Logiscool is: a 2014-ben Magyarországon létrehozott programozó iskola innovatív oktatási módszertanával segít az NGYSZ-nek abban, hogy a tanulás lehetősége a lehető legtöbb gyermekhez eljusson. A számok önmagukért beszélnek: az elmúlt négy évben már több mint 19 000 gyerek tanult a Logiscoolban (magyar és külföldi Logiscoolban egyaránt), ahol a száraz tankönyvi formátumot elhagyva, valóban a gyermekek, fiatalok nyelvére lefordítva oktatják a programozást.

Hirdetés

Az NGYSZ és a Logiscool Microsoft által támogatott közös programjában országszerte tartanak ingyenes kurzusokat 7-18 éves, hátrányos helyzetű, vagy nagy családból származó gyerekeknek. A kezdeményezésben összesen 60 támogatott hely érhető el. A tanfolyamokon – amelyekre október 5-ig lehet jelentkezni a Logiscool honlapján – a diákok játékos formában ismerkedhetnek meg a kódolás vagy a robotika világával.
Játszva programozás gyereknyelven – országszerte indulnak a kurzusok!
A programozó kurzusok keretein belül saját számítógépes játékokat készíthetnek a Logiscool egyedi fejlesztésű oktatási platformján. A KODU tanfolyam egy gyerekek számára fejlesztett 3D-s játékplatform, ahol a gyerekek saját figurát és világot teremthetnek, a Robotika kurzuson pedig az építés és a programozás alapjait is elsajátíthatják. A Codia programjában pedig saját Minecraft-világot hozhatnak létre a haladó diákok.

Okoscímkék:

microsoft

oktatás

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

2019. 11. 06. 17:43

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

2019. 09. 18. 21:12

HirdetésIdézet

"Az olyan ember, aki nem ért a számítógéphez, a XXI. században analfabétának fog számítani."

Teller Ede

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.