IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Lenovo az élen a laptopgyártók friss listáján

Lenovo az élen a laptopgyártók friss listáján

Bence Balázs - 2018. 04. 22. 18:30 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Idén a tavalyi évhez hasonlóan újra a Lenovo végzett az élen a Laptop Mag rangsorán. Az egykor listavezető Apple a hetedik helyre szorult.

A jó laptop gyorsabban végez a feladatokkal, a jó laptop gyorsabbá tesz téged is. Az olyan rendszerek miatt lett a tavalyi évhez hasonlóan idén is első a Lenovo a laptopmag.com összehasonlító felmérésén, mint az X1 Carbon üzleti erősségei és például a Yoga 920 elegáns vonalai és egész nap tartó üzemideje.

Hirdetés

Az Apple két éve megszerzett első helye idénre már csak a hetedik-re volt elég a listán, melyen többek között olyan tényezőket hasonlítottak össze, mint az innovációs hajlamot, a termék minőségét, kinézetét, garanciális feltételeket és gyártói támogatást.
Lenovo az élen a laptopgyártók friss listáján
A HP és a DELL a második és harmadik helyen szerepeltek, míg sorrendben az ACER, ASUS, Microsoft, Apple, Razer, MSI és a Samsung következnek a listán.

A Lenovo az évek alatt egy jól felépített tiszteletet vívott ki magának a produktivitás terén. Nagy figyelmet fordítanak az akku üzemidőkre, a kényelmes használatra, legjobb laptopjaik a ThinkPad márkájukból kerülnek ki. Például a ThinkPad Carbon X1 volt tavaly az egyedüli laptop, ami öt csillagot kapott a Laptop Mag csapatától, kiérdemelte többek között a körülbelül 11 órás akku-üzemidejével, gyorstöltéssel és szuper vékonyságával, teljesítményével.

De az emberek nem élhetnek az örök teljesítménykényszer árnyékában, a lazulásnak is időt kell engedni, ehhez pedig a formabontó Lenovo Yoga 920-as 2 az 1-ben gépet tartották kategóriájában a legjobbnak, de szépen teljesít a Lenovo Legion Y920-as gamer laptop is, mechanikus billentyűzetével és lenyűgöző teljesítményével.

De nem csak a Lenovo gyárt szuper laptopokat, minden gyártónak, még az ezen a listán utolsó helyen végzett Samsungnak is vannak irigylésre méltó funkciói. A HP közel volt, hogy letaszítsa a trónról a Lenovo-t, az Envy 13t laptopja tökéletesen felveszi a versenyt produktivitásban a ThinkPad-ekkel és ott van a rendkívüli HP Spectre x360 is, mint irányadó a lista kialakításában. A DELL a konzumer piacon az XPS 13 laptopjával hódít, míg a top gaming kategóriában az Alienware 17-el próbálja elhódítani a játékos szíveket.

De vajon miért zuhan az Apple?

A Lenovo-val ellentétben az Apple mostanában mintha elfelejtett volna foglalkozni a vásárlói igényekkel. A kissé idejétmúlt MacBook Air-t kivéve minden laptopján nagyon rövid úton mozgó vékony billentyűk vannak és egyedül a Thunderbolt 3 / USB C csatlakozót találunk rajtuk. Arról nem is beszélve, hogy kénytelenek vagyunk egy vagyont kiadni értük (ok, a Lenovo X1 Carbon sem olcsó... ellenben nagyonis drága!), cserébe cipelhetünk magunkkal egy sor átalakítót.

Az mindig is látszott, hogy a MacBook-ok a tervező, dizájner réteget fogják meg rendkívül kecses, csinos termékeikkel. Ha professzionális videó editorok vagyunk, vagy 3d animátorok és egyáltalán nem érdekel, ha nem tudjuk használni az USB-s pendrive-ot, amit a kollégánk a kezünkbe nyom, vagy az sem érdekel, hogy lassabban és kevésbé komfortosan gépelhetünk és természetesen minden videót 4K-ban vágunk, akkor a mi laptopunk a MacBook.
Lenovo az élen a laptopgyártók friss listáján
Ha a dizájnhoz érünk, akkor megállapíthatjuk, hogy a legutóbbi nyolc évben kb. minden MacBook szinte ugyanúgy néz ki. De a szépen megmunkált alumínium még mindig nagyon sokakat rabul ejt. Szó se róla, ez érthető.

Sajnos meg kell állapítanunk, hogy az Apple valahol lemaradt 2010 környékén. Míg a legnagyobb gyártók már a 2 az 1-ben gépeket árulják, addig Tim Cook és csapata még az érintőképernyő beépítésétől is elfeledkezik. A stratégiájuk inkább, hogy vegyünk egy iPad Pro-t billentyűzettel. Tulajdonképpen ez is járható.

Hogy igazságosak legyünk, meg kell dicsérnünk az Apple-t a nagyon kedves telefonos support-ért, a bolthálózatáért, ahol garanciális ügyeket is intézhetünk, a szuper és jól kinéző, informatív weboldaláért. Na ezekben mindben utcahosszal vezet a Lenovo előtt. De mit ér a jó support, ha a laptopok nem elég jók?

Az eredeti cikk és a cikkben található grafikon itt található bővebb információkkal és egyéb grafikonokkal.

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

nVidia GeForce GTX 1160-as GPU-val frissíti a Legion Y530-at a Lenovo

nVidia GeForce GTX 1160-as GPU-val frissíti a Legion Y530-at a Lenovo

Újabb hírmorzsák a következő, 11-es generációjú nVidia GPU-król és ismét a Lenovo háza tájáról érkeznek.

2018. 07. 04. 15:36

Az nVidia a GTX 11-es szériát jelentheti be a Gamescom rendezvényen

Az nVidia a GTX 11-es szériát jelentheti be a Gamescom rendezvényen

Már az elnevezés is biztosnak tűnik, a Lenovo az E3-on egy Legion termékbemutatón elszólta magát.

2018. 06. 29. 19:28

Lenovo ThinkPad P52 – Erőmű a köbön

Lenovo ThinkPad P52 – Erőmű a köbön

A Lenovo bemutatta legújabb workstation gépét, választható Xeon processzorral, 128GB RAM-mal, és akár 6GB GDDR5-ös Nvidia Quadro P3200-al is.

2018. 06. 16. 07:15

Megérkezett az első 10nm-es Intel processzor, a Core i3-8121U

Megérkezett az első 10nm-es Intel processzor, a Core i3-8121U

Cannon lake mobil processzorról van szó, mely már 10nm-es csíkszélességgel készült.

2018. 05. 16. 22:38

HirdetésIdézet

"Ha menni akarsz valahova, a "goto" a legjobb módja annak, hogy odaérj."

Kenneth Lane Thompson

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.