IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Magyar IT-biztonsági cégek csatlakoztak a nemzetközi Cybersecurity Tech Accord-hoz

Magyar IT-biztonsági cégek csatlakoztak a nemzetközi Cybersecurity Tech Accord-hoz

Forrás: Microsoft - 2018. 10. 12. 18:44 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Magyar kiberbiztonsági cégek is csatlakoztak a világ egyik legjelentősebb IT-biztonsági kezdeményezéséhez: a Balasys és a Cyber Services több más régiós IT-security szolgáltatóval együtt lett a Cybersecurity Tech Accord része.

Október 8-án, Krakkóban írja alá a Balasys és a Cyber Services a csatlakozási dokumentumokat a CyberSecurity Tech Accordhoz. A világ egyik legjelentősebb IT-biztonsági kezdeményezését 34 vezető digitális vállalat hívta életre: a Microsoft, a Dell, az Oracle, az SAP, a DocuSign, a HP, az Avast és a többiek célja a kibertér biztonságának növelése és a digitális világ polgárainak védelme. A Tech Accord titkársági teendőit is ellátó Microsoft, rendkívül agilis tevékenységének köszönhetően a tagok száma exponenciálisan nő: Krakkóban több cég is csatlakozik a kezdeményezéshez a régióból.

Hirdetés

Abban a világban, amikor az emberek szinte a nap minden órájában használnak online szolgáltatásokat, kiemelt fontosságú a kibertér biztonsága. A hatékony védelem kiépítése rendkívül nehéz feladat olyankor, ha a digitális szolgáltatások szállítói nem közösen meghatározott, az informatikai biztonság alapjait szem előtt tartó módszertanok, sztenderdek és irányelvek szerint fejlesztik saját megoldásaikat.

A Cybersecurity Tech Accord kezdeményezés éppen a közös alapok megteremtéséhez nyújt segítséget: párbeszédre ösztönzi a globális és regionális technológiai vállalatokat, hogy közös erőfeszítéseket tegyenek az ügyfelek és a felhasználók védelme, a kibertér biztonsága érdekében.

„Informatikusaink minden nap olyan technológiákat fejlesztenek, amelyek biztonságosabb hellyé teszik a kiberteret. Az üzleti szféra példaértékű együttműködése egyedülálló előrelépési lehetőséget kínál a biztonság területén, amelyet semmilyen jogszabályi előírás vagy ajánlás nem helyettesíthet” – fogalmazott Cseledi Sándor, a Balasys vezérigazgatója.

„A Cyber Tech Accord kiváló lehetőség arra, hogy számítógépes bűnözés ellen fellépő cégek – köztük a Cyber Services – még összehangoltabban, még hatékonyabban tudják kezelni és megelőzni a kibertámadásokat” – mondta Mádi-Nátor Anett, a Cyber Services vezérigazgató helyettese.

Az iparági párbeszéd révén a Cybersecurity Tech Accord további kiberbiztonsági innovációk kiindulópontja lehet. „A kibertér biztonsága első számú prioritás, hiszen ez a digitális gazdaság további fejlődésének alapfeltétele. A Cyber Services és a Balasys révén két profi magyar biztonsági szolgáltató csatlakozik a kezdeményezéshez, amelyek fejlesztéseikkel és mindennapi hathatós munkájukkal eddig is sokat tettek a globális megállapodás közös céljaiért” – mondta Bábel Gabriella, a Microsoft Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója. Hozzátette: a Microsoft nyitja meg azt webes szemináriumsorozatot, amelynek célja a kiberbiztonság legjobb gyakorlatainak bemutatása. Az októberi „Bevezetés a felhőalapú számítástechnikába” címet viselő webinart továbbiak követik a többi aláíró „gondozásában”. Ezeken többek között szó lesz majd a titkosításról, a böngészővédelemről, a zsarolóvírusokról és egyéb kártevőkről, vagy az adathalászatról. Az együttműködő üzleti szereplők közös oktatóanyagok kialakítását is tervezik a közeljövőben.#cseu18A Cybersecurity Tech Accordról:

A huszonegyedik századi gazdaságokban az online világ biztonsága kiemelt fontosságú mind gazdasági megfontolások alapján, mind a magánélet védelme érdekében. A Cybersecurity Tech Accord aláírói négy alapelv köré csoportosították a közös értékeiket:

Teljeskörű védelem: mindenkinek egyenlő védelmet kell biztosítani az interneten, technikai platformoktól, kultúrától, helyszíntől vagy rosszindulatú támadásoktól milyenségétől függetlenül.

Hirdetés

Zéró tolerancia: az aláírók fellépnek a bűncselekményekkel szemben, minden eszközzel megakadályozzák termékeik és szolgáltatásaik manipulálását.

Képességfejlesztés: a felelősség közös, így a kibertér minden lakóját fel kell vértezni azokkal a képességekkel, amelyek lehetővé teszik, hogy biztonságban mozoghassanak az interneten.

Kollektivitás: közösen, az információk megosztásával többet lehet tenni a kiberbiztonság javításáért.

Okoscímkék:

microsoft

biztonság

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

2019. 11. 06. 17:43

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

2019. 09. 18. 21:12

HirdetésIdézet

"Nem félek a számítógépektől, a hiányuktól félek."

Isaac Asimov

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.