IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Megérkezett a Windows 10 legújabb frissítése

Megérkezett a Windows 10 legújabb frissítése

Bence Balázs - 2018. 04. 27. 20:08 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Továbbfejlesztett hangfelismerő funkcióval, idővonal alapú keresési móddal, digitális zajszűréssel segíti a felhasználókat az April Update, a Windows 10 legújabb frissítése.

A korábban RedStone4 kódnéven ismert, minden eddiginél intuitívabb, gyorsabb és egyszerűbb verzió már elérhető.

A Gallup kutatása szerint az emberek negyven százalékának nem jut elég ideje azt csinálni, amit szeretne. A felmérés leszámol a multitasking mítoszával is, ugyanis kiderült, hogy míg több feladat párhuzamos futtatása a számítógépnek és az operációs rendszernek nem megterhelő, az embereknek annál inkább: a különböző teendők és feladatok között egyensúlyozva értékes időt veszíthetünk, visszaeshet a hatékonyságunk. Rohanó világunkban az egyik legnagyobb kincs az idő: az April Update pont az elvesztegetett időt segít visszaszerezni.

Hirdetés

A Windows 10 legújabb frissítése minden eddiginél hatékonyabbá teszi a felhasználókat: a feladatok sokkal gyorsabban és eredményesebben elvégezhetők, legyen szó kreativitásról, szórakozásról vagy munkavégzésről.

Idővonal – keress gyorsabban, egyszerűbben, hatékonyabban

Fotók, dokumentumok, videók, prezentációk – a legtöbb ember rengeteg időt fecsérel el a gépén tárolt képek, dokumentumok böngészésével, miközben egy adott fájlt keres. Az idővonal (timeline) funkcióval azonban minden eddiginél könnyebbé válik a keresés, legyen szó egy nappal, egy héttel vagy egy évvel ezelőtti fájlokról vagy webhelyekről. Az idővonal ráadásul összeköti a számítógépen, illetve az Android vagy iOs alapú mobileszközön történő műveleteket is.

Focus Assist – Figyelemsegéd

A digitális zajban gyakran nehéz egy dologra koncentrálni, az értesítések hadában könnyen elkalandozik a figyelmünk. Az új funkciónak köszönhetően pár kattintással aktiválhatók azok a szűrők, amelyek a kiválasztott időszakban egyszerűen kizárják például a közösségi média értesítéseket vagy az egyéb zavaró, figyelmet elterelő funkciókat.

Megújul a Microsoft Edge

A zavaró tényezők kiszűrését a Microsoft Edge böngészője is támogatja: egy gombnyomással elnémíthatóvá válnak a hangos hirdetések vagy az automatikusan lejátszódó videós bejegyzések, a könyvek és dokumentumok pedig mostantól valódi teljes képernyős módban is megtekinthetők. Az intelligens, automatikus űrlapkitöltő funkciók pedig anélkül gyorsítják fel az online fizetést, hogy a felhasználónak aggódnia kellene az adatai biztonsága miatt.

A Windows 10 frissítése nem csupán minden eddiginél teljesebb körű felhasználói élményt hoz, hanem maximális biztonságot is. A Windows Defender beépített vírusvédelmi program valós idejű védelmet kínál az e-mailekben, az alkalmazásokban és a weben terjedő vírusok, kártevők és más szoftveres veszélyforrások ellen.

További információ elérhető a Microsoft nemzetközi blogbejegyzésében.

Április 30-tól tölthető!

Okoscímkék:

microsoft

windows

update

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

2019. 11. 06. 17:43

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

2019. 09. 18. 21:12

HirdetésIdézet

"Egy számítógépet akkor nevezhetünk intelligensnek, ha át tud verni egy embert, hogy őt is embernek higgye."

Alan Turing

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.