IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Prototípus építő maraton Azure AI-platformon – indul a JUNCTIONxBudapest hackathon

Prototípus építő maraton Azure AI-platformon – indul a JUNCTIONxBudapest hackathon

Forrás: Microsoft - 2018. 10. 21. 11:08 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Több mint 200 induló keres a technológia segítségével innovatív válaszokat valós problémákra a 48 órás JUNCTIONxBudapest hackathonon.

Az innovációs versenyt október 19-e és 21-e között rendezik a Millenáris Startup Campuson. Az esemény partnereként a Microsoft Magyarország 40, összesen $4k értékű Azure Pass hozzáféréssel támogatja a digitális jövő látnokait a pénteken kezdődő versenyen.

A Tech Embassy csapata Budapestre hozta a Junctiont, Európa legnagyobb hackathonját, amelyen a hagyomány szerint fejlesztők, designerek és vállalkozók bútoroznak össze két teljes napra. A résztvevő csapatok a 21. századi informatikai lehetőségekre és a saját tudásukra építve alkotnak multinacionális cégek által meghatározott problémákra egyedi és újszerű, megoldásokat, az ötletfázistól egészen a prototípus elkészítéséig. Felhőalapú mesterségesintelligencia-szolgáltatásain túl a Microsoft írott fejlesztői segédletet és felkészült mentorokat is bevet, hogy a csapatok minél hatékonyabban dolgozhassanak.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia ma már nem futurisztikus elképzelés, hanem kézzelfogható válasz azokra a létező üzleti problémákra, amelyeket hagyományos eszközökkel eddig nem tudtunk megoldani. „Egy nemzetközi hackathonon megszülető innovatív koncepciók világítanak csak rá igazán a technológiában rejlő határtalan lehetőségekre. Ehhez mi szakmai tapasztalatot és digitális megoldásokat adunk hozzá, hogy a fejlesztők mindent kihozzanak magukból” – hangsúlyozta az esemény jelentőségét Csanak Gabriella, a Microsoft Magyarország marketing és operációs igazgatója.

A legjobb csapatok 1 millió forintos díjban részesülnek, míg a nyertesnek a Csehországban megrendezendő ReactiveConf fejlesztő konferenciára állít ki beszállókártyát a szakmai zsűri. Itt a kiválasztott csapat ugyanúgy személyesen prezentálhatja a megoldását, mint Helsinkiben, a Junction fő eseményén. Mivel egy jó ötlet önmagában még kevés a világmegváltáshoz, a céggé érett csapatok további segítséget kapnak a versenyt követően innovatív koncepcióik megvalósításában. A Microsoft for Startups program résztvevői egy komplex szoftvercsomagon túl hozzáférést kapnak a vállalat értékesítési csatornáihoz és hálózatához, valamint rendszeresen konzultálhatnak a téma tapasztalt szakértőivel.

A hackatonról bővebb információt a JUNCTIONxBudapest oldalon talál.

Okoscímkék:

microsoft

startup

mi

ai

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

2019. 11. 06. 17:43

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

2019. 09. 18. 21:12

HirdetésIdézet

"A számítógépes biztonság csak illúzió. Ha valamit tényleg titokban akarsz tartani, akkor tartsd észben, és ne vidd fel a számítógépedre."

Chris Hemsworth

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.