IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Forrás: Microsoft - 2019. 11. 06. 17:43 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

Az UNICEF Magyarország Rajtad áll a jövőd! programjának keretén belül ezt mutattuk be a verseny fiatal résztvevőinek a Microsoft Magyarország székházában.

A Rajtad áll a jövőd! program egy nemzetközi verseny magyarországi fordulója, amely fókuszában az életben hátránnyal induló fiatalok foglalkoztathatóságának elősegítése áll. A munka világában sokan megfelelő tudás és készségek hiányában nehezen tudnak boldogulni. A fiatalok oktatása, tanulási körülményeik, az előttük tornyosuló fizikai, kommunikációs vagy más akadályok, fontos szerepet játszanak abban, hogy felnőttként hogyan tudnak majd helyt állni a jövő munkaerőpiacán.

A Rajtad áll a jövőd! felhívás 14 és 24 év közötti, az életben valamilyen hátránnyal induló fiatalok számára került meghirdetésre. A jelentkezéskor 3-5 fős csapatoknak egy saját közösségüket érintő problémát kellett megjelölniük, amelynek megoldására új ötletetet szeretnének kidolgozni. Nem már meglévő ötleteket, hanem vállalkozni, illetve változást akaró fiatalokat kerestek a program életre hívói. A jelentkezők közül 10 csapat kapott meghívást egy speciális műhelymunkára, amelynek végén a zsűri döntése alapján a legígéretesebb 5 csapat a társadalmi innovációs ötletének megvalósítására 1.000-1.000 dollár támogatást és szakmai segítséget kap.
Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia
A Microsoft célja, hogy a legmodernebb technológiák mindenki számára hozzáférhetővé váljanak. Hiszünk abban, hogy a digitális képességek, mint a kódolás, a programozás, vagy akár a mesterséges intelligencia fejlesztése mind-mind kitörési lehetőséget jelenthetnek a hátránnyal induló fiataloknak, vagy akár társadalmi csoportoknak.

A műhelymunka egyik állomásaként a Microsoft Magyarország 60 hátrányos helyzetű fiatalt és mentort látott vendégül székhelyén. A csapatok az egyórás bemutató során megismerkedhettek az olyan mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségekkel, mint a képfelismerés vagy a SEEING AI applikáció, amely egy okostelefon segítségével meséli el a külvilágot a gyengén látó embertársainknak. Ezen kívül a fiatalok a Power Apps segítségével a mindenki számára könnyen elkészíthető applikációk készítésébe is belekóstolhattak.

A bemutatónak akkora sikere volt, hogy a továbbjutó 5 csapat közül 4-en technológiai megoldás segítségével kezdenek hozzá az ötletül megvalósításához, amiben a Microsoft továbbra is szakértőként támogatja majd őket.
Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia
A techológiai megoldások, amilyeneken a Microsoft is dolgozik, ma már lehetővé teszik azt, hogy függetlenül attól, hogy valaki milyen hátránnyal indul az életben, hova született, vagy épp milyen fogyatékkal él, ugyanolyan részese lehessen a világunknak. A Microsoft célja, hogy hozzájáruljon a fiatalok digitális képességeinek fejlesztéséhez, így hozzásegítse őket ahhoz, hogy az életben többet érhessenek el.

"Nagyon örülünk annak, hogy ihletet és inspirációt adhattunk a fiataloknak, hogy elhiggyék, a környezetüket foglalkoztató problémák megoldására a technológia valós lehetőséget kínál." - Csanak Gabriella, marketing és operatív igazgató, Microsoft Magyarország

Okoscímkék:

microsoft

oktatás

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

2019. 09. 18. 21:12

Microsoft a Scoolerfest-en

Microsoft a Scoolerfest-en

Szeptember 8-án került megrendezésre az első digitális gyermekfesztivál a Logiscool élmény alapú programozó iskola szervezésében, a Microsoft Magyarország aktív szakmai részvételével.

2019. 09. 15. 20:54

HirdetésIdézet

"Az az ember, akinek van papírja, ceruzája és radírja, valamint hajlandó merev szabályokhoz ragaszkodni, gyakorlatilag egy univerzális számítógép."

Alan Turing

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.