IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Réz Éva az év női példaképe, a CodersRank a legígéretesebb startup

Réz Éva az év női példaképe, a CodersRank a legígéretesebb startup

Forrás: Microsoft - 2018. 09. 29. 17:46 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Végre kiderült, kik az idei év magyar startup csillagai: összesen 14 kategóriában hirdettek győztest a Közép-Európai Startup Award (CESA) budapesti záróeseményén a Millenáris Startup Campuson.

Több mint 150 technológiai startup vágott neki Kelet-Közép-Európa legrangosabb versenyének, amelynek döntőjébe 64 pályázó jutott. Közülük 14 kategóriában választotta ki a CESA szakmai zsűrije a legütősebbet, valamint az ökoszisztéma legaktívabb hazai szereplőit. A jövőformáló ötletek megvalósulását a Microsoft is támogatja – 2018-ban egy női példaképet és egy ígéretes startupot emelt ki a jelentkezők sorából.

“The most promising startup for Microsoft partnership opportunities” – azaz a Microsoft partnerség lehetőségét és díját a CodersRank innovatív platformja érdemelte ki. A CodersRank egyedi algoritmusa gépi tanulás és a GitHub profilok segítségével pontozza és rangsorolja a világ minden tájáról regisztráló programozókat. A közel 15,5 millió felhasználót tömörítő oldal a Microsoft két igen fontos célcsoportját támogatja: a fejlesztőket és a toborzási szakembereket.

Hirdetés

“Female Role model of the Year” – vagyis az év női példaképének díját az a Réz Éva kapta, aki kockázati tőkebefektetőként segíti a kelet-közép-európai startupok működését. „Éva aktív szerepet vállal a hazai startup ökoszisztéma fejlesztésében, nőként épít karriert egy jórészt férfiak által dominált területen” – érvelt díjátadó beszédében Csanak Gabriella, a Microsoft Magyarország marketing- és operatív igazgatója. Úgy vélte, „Magától értetődővé kell válnia annak a szemléletnek, hogy ugyanannyi tudásért és szorgalomért ugyanolyan karrierlehetőség, ugyanolyan teljesítményért és felelősségért pedig ugyanannyi megbecsülés jár férfinak és nőnek, különbség nélkül. Nemcsak azért, mert így tisztességes, hanem azért is, mert gazdaságilag így racionális. Ehhez pedig éppen a technológia adja a valaha volt legnagyobb segítséget.”

A CESA 2018-as budapesti fináléján újabb magyar csillagok ragyogtak fel a startup ökoszisztéma égboltján. Az innovatív ötlet azonban önmagában még kevés a sikerhez, a működést megalapozó üzleti terv és technológiai háttér nélkül a fényes kezdeményezések könnyen válhatnak hullócsillagokká. A Microsoft ezért keresi a partnerséget, és támogatja az ígéretes magyar startupokat Magyarországon és az egész régióban. A megmérettetést Varsóban folytatja majd a 14 magyar díjazott a CESA következő, regionális fordulójában.

Okoscímkék:

microsoft

startup

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Rajtad áll a jövőd! – Hátránnyal indulók lehetősége a technológia

Hogyan segíthet a technológia egy csapat hátrányos helyzetű fiatal kreatív ötleteinek megvalósításában? Milyen kitörési lehetőséget jelenthet egy fiatal számára a digitalizáció és a technológia?

2019. 11. 06. 17:43

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Digitálisan érett munkavállalókat igényel a magyar gazdaság

Magyarországon a legkisebb a digitális átalakulásra felkészült vállalatok aránya, ugyanakkor a magyar vállalatok a közeli jövőben jóval több digitálisan képzett munkaerőt igényelnek majd, mint a közép-európai cégek – derül ki az IDC és a Microsoft közös kutatásából.

2019. 11. 06. 17:26

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

A digitális tudás fejlesztése az egyik legnagyobb érték

Gyurós Tibor díjjal ismerték el a HTTP Alapítvány vezetőjét, Sisák Zoltánt.

2019. 09. 25. 15:45

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Formáld a világot – A digitális világ kreatív fiataljai kerestetnek!

Robotépítés, digitális művészet, mindennapi problémák megoldása, tehetséggondozás – számtalan területen használhatók a digitális világ vívmányai kreatív módon.

2019. 09. 18. 21:12

HirdetésIdézet

"Az emberi agy a világ leggyorsabb számítógépe."

Dan Brown

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.