IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Új legény a gáton: Intel NVMe SSD 760p

Új legény a gáton: Intel NVMe SSD 760p

Molnár Gergely - 2018. 03. 04. 19:06 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Az Intel SSD 600p utódja nem kevesebbet ígér, mint duplázott teljesítményt, felére vágott fogyasztást és baráti árazást.

Az elődmodell a 600p sorozat, több teszten is mutatkozó teljesítményproblémáin javítana a vállalat a következő sorozattal. Ezek a teljesítményproblémák főként az első generációs 3D NAND technológiájából fakadnak. A tom’s Hardware több tesztjén is szenvedtek meghajtótól függetlenül az ilyen chip-ekkel szerelt SSD-k. A 3D NAND az IMFT (Intel / Micron Flash Technologies) közös vállalatából származik. A második generáció teljesítménye drasztikusan megugrott, míg az árazása sokkal barátibb lett.

Hirdetés

A 760p 128GB-os, 256GB-os és 512GB-os változatban kerül a piacra, de a negyedév végére be fog futni az 1TB-os és a 2TB-os változat is.
Új legény a gáton: Intel NVMe SSD 760p
A beígért sebességek rendkívül impozánsak, az 512GB-os változat 3.200/1.670MB/s-os olvasási/írási sebességre lehet képes. A véletlen olvasási teljesítmény akár a 350.000 IOPS is lehet a nagyobb modellekbe, mely akár 280.000 IOPS random írással párosul. Ilyen számokkal pont kétszer ilyen drága SSD-kkel találkozhatunk a piacon, az Intel sikeresen duplázta a 600p teljesítményét, míg felére csökkentette a fogyasztását.

A kisebb modellek teljesítménye szerényebb, de a 128GB-os változat sebessége is vetekszik a kategóriájában kínált leggyorsabb kártyák adataival. Nagyon úgy tűnik, hogy az Intel ki szeretné szorítani a SATA SSD-ket a számítógépeinkből.

Ha ezek az állítások helyén valónak bizonyulnak, bizony a 760p sorozati igen kelendő lesz. Az otthoni felhasználóknak szánt modell rendelkezik titkosítással és hűtőbordával sem, de a napokban az Intel kiadta az üzleti felhasználóknak szánt változatot is, amely gyorsított TCG OPAL 2.0 és eDrive hardveres titkosítási technológiát is biztosít. E modell a vPro Platform Security segítségével elérhetővé teszi az Intel Remote Security Erase szolgáltatását.

A 64 rétegre váltás több mint egy normál generációs fejlődés. Az áteresztőképesség nő, a késleltetés, a fogyasztás és a fizikai méret is csökken.
Új legény a gáton: Intel NVMe SSD 760p
Árak, garancia és élettartam

A 760p a 128GB-os modellel 25 ezer forintról indul. Ez az ár nagyjából megegyezik a 600p bevezetési árával, de az elődmodell bevezetéséhez képest az alap tároló méretek megnőttek. A 256GB-os 600p jelenleg 38 ezer forint körül mozog, az ugyanekkora 760p 37 ezer forintért vihető. A 512GB-os 760p változat 68 ezer forinttól kapható és előreláthatóan ez a típus meg fogja kapni a tom’s hardware kiemelt ajánlását.

A 600p modellhez hasonlóan 5 év garanciát biztosít az Intel erre a sorozatra is, 72TB felülírást engedélyeznek 128GB-onként. Bízunk benne, hogy a korábbi változatból ismert funkció is átkerült az új sorozatba, amely csak olvasható módra kapcsolja át az SSD a határértékek elérésekor, ezzel is akadályozva az adatvesztést.
Új legény a gáton: Intel NVMe SSD 760p
Software

Az új 760p sorozat is az Intel Toolbox nevű szoftvert kínálja a monitorozásra és az optimalizálásra. Ez a program a megjelenésétől kezdve az új meghajtók támogatásán kívül szinte nem is változott. A telepítésért meg kell küzdenünk, jó pár kattintás után találhatjuk csak meg. De kis segítségnek itt a link.

Okoscímkék:

ssd

sata

intel

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

2TB-os Samsung 970 Pro M2 érkezik

2TB-os Samsung 970 Pro M2 érkezik

Már a kisebb modellek megjelenésekor sejteni lehetett a nagytestvér érkezését, egy évet kellett várnunk rá.

2019. 04. 28. 10:37

A Western Digital borítja a dominót

A Western Digital borítja a dominót

A WD bezárja a legrégebben üzemelő merevlemez gyárát. A döntést a hagyományos merevlemezek iránti kereslet csökkenésével magyarázzák.

2018. 07. 18. 16:02

Seagate SSD akár 2TB-os méretben is Xbox-hoz

Seagate SSD akár 2TB-os méretben is Xbox-hoz

Az új Game Drive elérhető lesz 2TB-os, 1TB-os és 500GB-os kapacitással is, mellyel radikálisan lecsökkenthetők a játékbetöltési idők.

2018. 06. 19. 18:34

A Plextor M9Pe NVMe SSD-je őrületes sebességre kapcsolt

A Plextor M9Pe NVMe SSD-je őrületes sebességre kapcsolt

Szinte már hihetetlen sebességre képes a Plextor Computex-en debütált legújabb fejlesztése.

2018. 06. 16. 08:46

HirdetésIdézet

"A mese örök, mindegy, hogy mi a technikai körítés. Mindegy, hogy a gyerek számítógépezik, mert a kíváncsiság, ami gyerekké teszi, az megmarad."

Csukás István

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.