IT Trend

× Főoldal Hírarchívum Jogi nyilatkozat Adatkezelési tájékoztató Kapcsolat
Menü
Újabb iPhone fejlesztések a láthatáron

Újabb iPhone fejlesztések a láthatáron

Molnár Gergely - 2018. 04. 04. 20:06 - A cikk már elavult információkat tartalmazhat.

Megosztás a Facebook-onMegosztás a LinkedIn-enMegosztás a Twitter-enMegosztás a Google+-on

Két teljesen új Apple fejlesztésről kaptunk hírt, a kijelzőt és a kezelést érintő változások meghatározók lesznek a jövő készülékeiben.

Nemrég egy szétnyitható készülékről számolhattunk be cikkünkben, most pedig a Bloomberg technológia rovatában megjelent cikk szerint az Apple gesztusvezérlésen és hajlított szélű kijelzőn dolgozik.

Hirdetés

A gesztusvezérléssel az iPhone felhasználók képesekké válnak a kijelző érintése nélkül is vezérelni a telefonjukat, de még két éven belül biztosan nem találkozunk élesben ezzel a fejlesztéssel.

Az Apple hosszú idő óta dolgozik az ember és a számítógép kommunikációján. A nyolcvanas évek elején Steve Jobs, az Apple társalapítója tette népszerűvé az egeret. Az utolsó ilyen irányú törekvés az iPhone 3D Touch fejlesztése volt, mely a kijelző megérintésekor, az arra kifejtett lenyomási erő nagysága szerint más funkciók használatát teszi lehetővé. A gesztusvezérlés a következő lépcső, itt már hozzá sem kell majd érnünk a kijelzőhöz.
Újabb iPhone fejlesztések a láthatáron
Az iPhone X kiadása előtt (tulajdonképpen még most is), rengeteg kritika érte a vállalatot a készülékek dizájnja miatt. Mind ugyanolyan volt, a generációkat szemmel egyáltalán nem lehetett megkülönböztetni egymástól az iPhone 6-tól az iPhone 7-ig. Mivel ez a mobil az Apple kis aranyat tojó tyúkja, a vállalat az óriási nyomás miatt kénytelen volt és kénytelen is változtatni. Minden telefonjuk kijelzője teljesen sík. Dolgoznak egy lekerekített kijelzőn, ami nem fog hasonlítani a Samsung-ok lekerekített szélű kijelzőihez. A Bloomberg cikke alapján ez a lekerekítés fentről lefelé haladva fokozatosan történik majd. Hogy ez pontosan mit is jelent, nem tudni, reméljük hamarosan láthatunk róla részleteket. Továbbá egy új kijelzőtípuson is dolgoznak MicroLED néven. Ennek megjelenésére három és öt éven belül számíthatunk.

Míg ezek a fejlesztések jelenleg a háttérben történnek, addig a közeli tervekről már többet és biztosabban tudni. Ezen tervek között szerepel az OLED kijelző beépítése több modellbe is, illetve egy a jelenlegi iPhone 8 Plus modellnél és az iPhone X modellnél is nagyobb, 6,5" méretű kijelzővel rendelkező telefon bemutatása is.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

Okoscímkék:

apple

iphone

mobil

okostelefon

Hirdetés

Ha tetszett, kövessen minket

Ha tetszett a cikk és az elsők között szeretne értesülni a legújabb hírekről, kérjük kövesse Facebook oldalunkat.

HirdetésHasonló cikkek

Dual sim-es iPhone? Jöhet!

Dual sim-es iPhone? Jöhet!

Az első pletykák már év elején útnak indultak a dual sim-es iPhone-ról, most az Apple új iOS 12-es rendszere szolgáltatja a következő alapot.

2018. 08. 01. 15:48

Minden, amit az új iPad Pro-ról suttognak

Minden, amit az új iPad Pro-ról suttognak

Végre a hagyományos upgrade-eken kívül igazi újításokkal érkezhetnek idén az új iPad Pro-k.

2018. 07. 27. 18:22

Apple: Az alapértelmezett ne legyen alapértelemzett

Apple: Az alapértelmezett ne legyen alapértelemzett

Kedves Apple, eljött az idő, hogy az alapértelmezett alkalmazásainkat mi választhassuk meg.

2018. 07. 22. 19:43

Új MacBook Pro - Erősebb, hatékonyabb, profibb

Új MacBook Pro - Erősebb, hatékonyabb, profibb

Az Apple sajtótájékoztatón jelentette be a megújult 13 és 15"-os MacBook Pro-t, melyek már a nyolcadik generációs Intel processzorokkal futnak, akár 32GB memória mellett.

2018. 07. 15. 12:05

HirdetésIdézet

"Annak az esélye, hogy a világunk nem csupán egy számítógépes szimuláció, mindössze egy a milliárdhoz."

Elon Musk

Close button
Oldalunk a jobb felhasználói élmény és a minőségibb szolgáltatás érdekében sütiket (cookie-kat) használ.
A cikkek további olvasásával, illetve ezen ablak bezárásával ezt elfogadja.